Dierenwinkel starten en het online promoten

Wanneer je een online of offline dierenwinkel begonnen bent is het belangrijk om hem goed te promoten. De webshop voor de dierenwinkel kun je op een VPS server hosten (Kijk hier naar de mogelijkheden) om de bezoekers een optimale bereikbaarheid en service te bieden. Hoe krijg je echter meer bezoekers in de webshop of de echte winkel? We delen graag onze promotie tips. Laten we direct starten.

Social media

Het is een inkoppertje. Het is mogelijk om op de verschillende social media kanalen je dierenwinkel te promoten. Mensen houden van filmpjes over honden en katten en Facebook kan je beste vriend worden om mensen naar je winkel te krijgen. Het is ook mogelijk om Instragram, Twitter en Pinterest te gebruiken. Natuurlijk mogen we YouTube niet vergeten. Het is ook slim om online te adverteren op social media. Denk eens aan re-targeten van mensen welke je advertentie hebben gezien. Wees wel selectief en besteed alleen geld aan de doelgroep. Weet ook dat social media een two-way-communicatiekanaal is. Praat met je klanten.

Een blog schrijven

Het is goed om inspiratie, tips en adviezen te delen in een wekelijkse blog. Deel de blog ook op de social media kanalen en zorg dat het een succes wordt. Het is goed om creatief te zijn en om er ook foto’s bij te plaatsen. Kies voor copyright free foto’s van unsplashed.com bijvoorbeeld. Het zorgt voor een aantrekkelijke blog. Zorg ook dat de blog zoekmachine vriendelijk is ingericht en geschreven.

Adverteren in Google

Het is goed om te adverteren op de relevante termen in Google. Zo ontvang je mensen die gericht op zoek zijn naar artikelen welke je in jouw shop hebt. Het zijn de kopers waar je een relatie mee op wilt bouwen. Ze kunnen jarenlang hondenvoer of kattenbrokken bij je bestellen. De perfecte klanten zijn dat!