Paracord is het ideale materiaal voor dierenaccessoires en sieraden

Niet iedereen heeft weleens gehoord van de term paracord, maar de kans dat je dit materiaal al eens voorbij hebt zien komen is behoorlijk groot. Deze vaak felgekleurde nylonkoorden worden gebruikt voor tal van verschillende doeleinden en zijn een zeer populair materiaal onder hobbyisten. Het internet staat dan ook vol met YouTube video’s met verschillende instructies hoe je bijvoorbeeld je eigen sieraden kan maken met dit materiaal. 

Paracord is vanwege diverse eigenschappen ongekend populair, niet alleen voor sieraden, maar ook als survival attribuut en als materiaal om dierenaccessoires van te maken zoals een hondenriem of zelfs een halster voor een paard.

Paracord is zeer sterk en ideaal survival materiaal

Paracord werd vroeger gebruikt voor de dragende koorden voor een parachute, dit is dan ook waar de naam van dit materiaal van afgeleid is. De reden dat dit materiaal hiervoor zo geschikt maakte, is dat na de landing het koord kan worden hergebruikt en volledig uitgerafeld kan worden tot dunnere, maar net zo sterke koorden. 

Dit was voor paratroepers natuurlijk ideaal en is ook de reden waarom dit materiaal nog steeds gebruikt wordt in de survivalindustrie. Armbanden gemaakt van paracord worden bijvoorbeeld verkocht als survivalarmbandjes en kunnen gebruikt worden in geval van nood om bijvoorbeeld te gebruiken om bepakking aan elkaar vast te knopen of om te gebruiken bij het maken van een tent in de natuur.

Leestip: Natuurlijke keramische tekenband zelf maken met paracord & EM Kralen

Maak je eigen unieke hondenriem of halsband met paracord

Niet alleen voor sieraden voor mensen is paracord het ideale materiaal, maar ook voor dierenaccessoires is dit zeer geschikt. Paracord is beschikbaar in bijna alle kleuren van de regenboog, waaronder een aantal fluorescerende kleuren. Wanneer je bijvoorbeeld de hond uitlaat in het donker of in de schemering dan kan het soms lastig zijn om te zien waar je hond is.

Tip: Anti Teken Halsband | Tegen Vlooien en Teken | Hond en Kat

Door een zelfgemaakte halsband van paracord in een fluorescerende kleur, kun je jouw hond makkelijker terugvinden. Ook voor vlooienbandjes of een hondenriem is dit materiaal ideaal. Paracord verliest niet de kleur en is zeer goed bestand tegen weer en wind. Een ander voordeel, is de prijs van dit materiaal wat vaak relatief goedkoop is. Met paracord maak je bovendien je eigen unieke accessoires voor jouw geliefde viervoeter die niemand anders heeft.